Kinderpagina

Leuk dat je een bezoekje brengt aan deze site.

Wat is een kindercoach of kindertherapeut eigenlijk en ….. wie ben ik? Dat zal ik je hier allemaal vertellen.

Ik ben Germa en ik ben  locatielieder,juf en Intern Begeleider op een basisschool.  Ik vind werken met kinderen heel leuk!

Als je deze pagina leest, hebben jouw vader of moeder het er waarschijnlijk met jou over gehad om hulp te zoeken. Hulp bij een probleem of iets waar jij last van hebt. Dit hoeft geen groot probleem te zijn. Kleine probleempjes kunnen ook heel lastig zijn. Zeker wanneer ze er voor zorgen dat jij je niet prettig voelt, vaak boos bent of heel snel moet huilen. Als je het wil kan ik samen met jou, gaan kijken wat er voor nodig is om je weer fijn te voelen.

Hoe gaat dat?

Eerst komen jouw ouders naar mij toe om met mij te praten. Ze kunnen mij vertellen over jou, wie jij bent, wat je leuk vindt of niet en wat jij lastig vindt.

Daarna kom je zelf bij mij, 1 keer in de week of 1 keer in de twee weken. We leren elkaar kennen en gaan allerlei dingen samen doen. Dingen die jij leuk vindt om te doen. Dit kan van alles zijn zoals: spelen, kleien, tekenen, knutselen of een spelletje doen.  We kunnen natuurlijk ook gewoon praten over dingen die jij moeilijk vindt. We gaan samen ontdekken waar je goed in bent. Dit heten je kwaliteiten. Deze kwaliteiten gaan we gebruiken om jou te helpen.

Met je ouders heb ik zo af en toe een gesprek. In dit gesprek bespreek ik met ze hoe ik denk dat we jou het beste kunnen gaan helpen. Het kan zijn dat ik een keer met je meester/juf op school ga praten als dat nodig is. Maar voordat ik met iemand ga praten, bespreek ik altijd eerst met jou wat ik tegen ze mag zeggen. Wanneer ik, jij of je ouders vinden dat je vaak genoeg bij mij bent geweest, stoppen we. De laatste keer dat je bij me komt is een beetje feest. We vieren dat het weer beter met je gaat.

Nu weet je wat ik doe en ken je mij ook al een klein beetje. Het lijkt mij leuk om jou te ontmoeten!

Tot ziens!